Mijn top 5 gratis foto editing apps.

fotoshop

Tegenwoordig maken we dagelijks foto’s, en er hoeft geen gebeurtenis of een verhaal achter te zitten.

Ik maak zelf graag foto’s. Van mijn outfit bijvoorbeeld, met mijn broertje, zusjes of op het werk. Ik hoef maar iets tegen te komen dat mij erg opvalt en ik pak mijn telefoon en maak daar een foto van.

Ik heb geen professionele fotocamera; ik maak al mijn foto’s met mijn iphone 5s, de kwaliteit van de camera is op zich prima. Ik ben sowieso niet te kritisch met foto’s maken.

Wat ook erg opvallend is, dat bijna niemand foto’s op social media deelt zonder er een leuke filtertje erover heen te gooien.

Ik ben zelf zo iemand. Aangezien ik al mijn selfies bijna nooit mooi vind, vooral de foto’s met de voorcamera verschrikkelijk vind. Daarom maak ik bijna altijd gebruik van een aantal foto editing apps. Je kunt er vaak hele saaie foto’s super leuk mee maken. In dit artikel zet ik mijn 5 meest favoriete foto editing apps op een rij. Zien is geloven. Dus ik heb ze allemaal getest voor jullie met een paar doodgewone foto’s van moi. Gewoon, gemaakt met mijn Iphone 5s voorcamera.
FullSizeRenderIMG_0433IMG_0431

1- Instagram (Android + IOS)
Instagram heeft meer dan 150 miljoen gebruikers. ik vind dat ze  de mooiste filters/effecten hebben die je foto verlevendigen. Je kunt ook je video’s scherper stellen en delen met al je vrienden. Iedere keer dat je inlogt, zie je nieuwe creaties van gebruikers van over de hele wereld.
Ik denk niet dat ik de enige ben. Ik vind het een heel leuke app; vooral de combinatie van het bewerken van je foto’s en het verder delen met je vrienden. Instagram is volgens mij tegenwoordig een van de populairste social media apps die er bestaat naast Twitter, Facebook etc…
Het is super makkelijk te gebruiken.Wel vind ik dat sommige effectjes erg overdreven zijn maar dat is mijn persoonlijke smaak. Ik gebruik Instagram super veel, ik deel alleen niet alle foto’s, ik hou toch van privacy en aangezien iedereen je foto kan zien vind ik het idee soms niet zo prettig.

Versie 2Versie 2Versie 2

2- Candy Cam (Android + IOS)

De eerste keer dat ik de app gebruikte was ik niet helemaal verkocht. Na een paar keer gebruiken moet ik eerlijk toegeven “ I was in love”. Het is super makkelijk en handig te gebruiken.
Er zit een Real-time filter in waarvoor geen nabehandeling nodig is en 30+ unieke filters. Met name bedoeld voor zelfportretten.

Versie 2IMG_3906

 

3- Snapseed [Android + IOS]

Dankzij de AutoCorrect-functie kun je met een enkele tikjes je foto’s bewerken en met Selective Adjust kun je een specifiek deel van je foto aanpassen. Snapseed is vooral geschikt voor het eenvoudig bewerken van je foto, dus ben je op zoek naar een app waarmee je toch een simpel effectje over je foto’s heen kan zetten? Dan is dit de app voor jou. Ik vind de app simpel en snel, alleen vind ik de app zelf niet zo fijn in elkaar gebouwd waardoor je hem niet snel gaat downloaden.

Versie 2Versie 2   

4- PicShop [Android + IOS]

PicShop is ideaal voor de traditionele fotografen onder ons. De app ziet er wat saai uit, maar is qua functionaliteit super leuk. Je kunt eenvoudig de juiste filter kiezen door te tikken op het juiste effect. Je kunt ook eenvoudig een collage maken van verschillende foto’s.

Versie 2Versie 2

 

5- Aviary [Android + IOS]

Deze app vind ik een beetje op instagram lijken qua filtertjes / effectjes. Je kunt super makkelijk foto’s bewerken. Wel moet ik erbij zeggen, als je een warme sfeer aan je foto wilt toevoegen dan moet je voor deze app gaan. Ook als je heel snel een foto wilt bewerken is deze app handig bij haast.

Versie 2Versie 2IMG_3903

Één reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *